Virtus scriptieprijs voor adelsgeschiedenis

De Stichting Werkgroep Adelsgeschiedenis reikt elke twee jaar de Virtus scriptieprijs voor adelsgeschiedenis uit voor de beste (research)masterscriptie waarin een substanti├źle rol is weggelegd voor (een aspect van) de adelsgeschiedenis. In aanmerking komen (research)masterscripties ter afronding van een universitaire opleiding geschiedenis of een andere relevante discipline aan een Nederlandse of Belgische universiteit. De scriptie dient in het Nederlands, Engels, Frans of Duits te zijn geschreven.

De winnaar ontvangt naast de scriptieprijs een bedrag van 500 euro en krijgt de mogelijkheid de scriptie te bewerken tot een artikel dat, mits positief beoordeeld door de redactie en twee externe referenten, zal worden geplaatst in Virtus, Jaarboek voor adelsgeschiedenis.

 

Scriptieprijs 2016

De Virtus scriptieprijs voor adelsgeschiedenis 2016 is gewonnen door Gerrit van Oosterom, voor zijn scriptie Gronden van vermaak. Een reconstructie van de ontwikkeling van de buitenplaatscultuur en het buitenplaatslandschap langs de Oude Rijn tussen Leiden en Utrecht (1600-1900) (Rijksuniversiteit Groningen). Geïnteresseerden kunnen hier de scriptie vinden.

 

Uitreiking scriptieprijs 2016

Datum: dinsdag 27 juni 2017, 19:00-20:30 uur

Locatie: Janskerkhof 2-3, 3512 BK Utrecht, zaal 019

Entree: gratis

Aanmelding via dit online formulier

Klik hier voor het volledige programma.

 

Scriptieprijs 2018

De aanmelding voor de Virtus scriptieprijs voor adelsgeschiedenis 2018 is nog niet geopend.

Stichting Werkgroep Adelsgeschiedenis

Postadres: p/a Historisch Centrum Overijssel - Eikenstraat 20 - 8021 WX Zwolle - info@adelsgeschiedenis.nl

Select language