Symposia

Om het persoonlijke contact tussen onderzoekers en belangstellenden te bevorderen organiseert de Werkgroep regelmatig symposia. Hierin komen tal van onderwerpen aan de orde, van middeleeuwse woontorens tot het adelsbeleid in de negentiende en twintigste eeuw.

Symposium Adel & Reformaties in de Lage Landen

Wat was de rol van de adel in de Nederlanden tijdens de religieuze reformaties in de lange zestiende eeuw? Klopt de klassieke interpretatie van een katholieke, Spaansgezinde factie aan de ene kant en protestantse rebellen aan de andere? Of is het tijd voor herziening? Deze en andere vragen staan centraal tijdens het symposium Adel & Reformaties in de Lage Landen, 1450-1650, georganiseerd door de Werkgroep Adelsgeschiedenis en het Amsterdam Centre for Religious History. Het symposium zal plaatsvinden op vrijdag 3 april 2020 aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Het programma voor het symposium vindt u hier

Aanmelding

U kunt zich aanmelden met behulp van het aanmeldingsformulier. De kosten bedragen € 27,50 per persoon, inclusief koffie/thee, lunch en borrel. Leden van de Werkgroep Adelsgeschiedenis, studenten en beurspromovendi betalen € 22,50. We verzoeken u de deelnamekosten over te maken op IBAN NL30 INGB 0006 5604 63 t.n.v. de Stichting Werkgroep Adelsgeschiedenis o.v.v. Reformaties + uw voor- en achternaam. Uw aanmelding wordt bevestigd nadat u het aanmeldingsformulier heeft verstuurd en de deelnamekosten heeft overgemaakt. Houdt u er rekening mee dat het enkele dagen kan duren voordat u een bevestiging ontvangt.

 franse adel kerk klein

Stichting Werkgroep Adelsgeschiedenis

info@adelsgeschiedenis.nl

Select language