Symposia

Damit der Kontakt zwischen Untersucher und Interessierte vergrössert organisiert die Arbeitsgruppe regelmässig Symposia. Eine Vielfalt von Themas kommen dabei zur Sprache: von mittelalterliche Wohntürme bis zu der Adelspolitik des 19. und 20. Jahrhundert.

Adellijke Vrouwen: Levens en Representaties

Dit jaar bestaat de Stichting Werkgroep Adelsgeschiedenis 25 jaar. Om deze mijlpaal te vieren, organiseert de Werkgroep op 12 en 13 oktober a.s. het internationale symposium Noble Women: Life Roles and Representations /Adellijke Vrouwen: Levens en Representaties. Het symposium richt zich op de verschillende manieren waarop adellijke vrouwen vanaf de late middeleeuwen tot het begin van de negentiende eeuw vorm gaven aan de taken die op grond van hun ‘hoge geboorte’ aan hen werden toegedacht. Decor van het symposium is Slot Zuylen – de geboorteplek van de philosophe Belle van Zuylen, waarschijnlijk de beroemdste adellijke vrouw uit de Nederlandse geschiedenis. Het programma kunt u hier inzien.

Er bestaat al veel belangstelling voor het symposium, het aantal plaatsten is echter beperkt. Wilt u verzekerd zijn van toelating, meldt u dan zo spoedig mogelijk aan. U vindt het aanmeldingsformulier hier. We hopen u op 12 en 13 oktober te mogen begroeten!

3 gratiën

 

∫∫ - 25 jaar Werkgroep Adelsgeschiedenis - ∫∫

Stichting Werkgroep Adelsgeschiedenis

Postadres: p/a Historisch Centrum Overijssel - Eikenstraat 20 - 8021 WX Zwolle - info@adelsgeschiedenis.nl

Select language